Miért is lettem kozmetikus?!

Van egy emlékképem gyerekkoromból. Olyan 8-9 éves kislány lehettem, még bőven a gyerekkorban. Nagymamám egyszer feltette a kérdést: – Na és te mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?

A válasz valahogy automatikusan jött, hogy kozmetikus. Szerintem fogalmam sem volt ennek a kifejezésnek az értelméről. Valószínűleg még sosem találkoztam hús-vér kozmetikussal, azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák. De hát a gyermeki lélek nem gondolkozik, tudja a dolgát. Ahogy ez az esemény megtörtént, feledésbe is merült. Folyt az idő, velem forgott a világ. Figyelmem más felé terelődött, és valahogy el is nyomtam magamban ezt az érzést. Nem hallgattam szívem hívására. Köztisztviselő lettem, nyomtam az irodai széket, kalapáltam az írógép billentyűit, számláztam, utaltam és még ki tudja mit nem csináltam. Csak épp nem bőrt ápoltam és szépítettem. Aztán tettem még egy jó nagy kanyart, mert ízig-vérig kereskedővé váltam. Reggeltől estig lestem az emberek kívánságait, hogy mit szeretnének kapni cserébe a pénzükért. Beszippantott magával ez a munka sok évre. De csak addig míg családot nem alapítottam és világra hoztam két csodás gyermeket. Akik aztán elfoglalták életemet a nap 24 órájában.

Igazából viszont ez az esemény volt az, ami elindított egy úton. Egy úton afelé, hogy hivatásommá váljon ez a gyönyörű szakma. Kutattam, kerestem minden lehetőséget, ami vegyszer mentessé teszi az életünket, mint a testápolás, higiénia, mint a háztartás tisztítása terén. Amatőr módon elkezdtem otthon készíteni a mindennapi ápolási dolgainkat. És ahogy cseperedtek a gyermekeim egyre inkább nőtt bennem a tudásvágy. Újra felidéztem magamban, hogy mi is a szívem rejtett kívánsága. Felnőtt fejjel újra iskolapadba ültem, hogy a tudást és gyakorlatot megszerezzem, magamévá tegyem. És nagyon élveztem. Közben természetgyógyászatot is tanultam, alternatív módszereket. Ezeket a tudásokat, érzésekből fakadó ismeretet gyúrom most össze olyan komplexé, ami egyedivé teszi az eljárásokat.

És megérkeztem, itt vagyok azon a ponton, amit évek óta vártam. Kozmetikus lehetek tetőtől talpig. Vezethetem a saját kis szalonomat saját elképzeléseim alapján, szeretettel, tudással, odaadással.

És csak rád várok, hogy te is kipróbáld. Tisztelj meg a jelenléteddel!

0 0 szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzés
Összes hozzászólás megtekintése
0
Szeretnénk hallani véleményed, kérjük kommentelj!x