Legyen bőröd szép és ápolt télen is!

Bőrtípus ide vagy oda

Gondolom, hogy mindenki a saját bőrén megtapasztalja, amikor az évszakok változásával az időjárási körülmények befolyásolják bőrünk állapotát. Különösen igaz ez a hidegebb, változékonyabb évszakokban. Az őszi és téli nyirkos, hűvös vagy akár a szeles, fagyos idő illetve a fűtött, száraz, oxigén hiányos benti levegő nem válik előnyére bőrszerkezetünknek. Ebből kifolyólag sokkal alaposabb odafigyelést igényel ezen időszakokban a bőrápolás.

Ilyenkor különösen, de még a nyári kánikulában sem ajánlott szárító hatású kozmetikumokat használni, még akkor sem, ha zsíros vagy problémás bőrrel küszködünk. Tehát ne az alkohol tartalmú vagy magas glicerin tartalmú termékeket részesítsük előnyben. Ezek ugyanis rövid idő alatt képesek a bőrfelszínt kiszárítani, ami által érdes tapintású, érzékeny, kipirosodásra hajlamossá válik az. Ezzel kialakul egy állandó felszíni vízhiány. Hosszú távú használat után pedig sajnos mélyebb rétegekben is dehidratálttá válhat a bőr.

Tehát amire különösen érdemes ilyenkor figyelmet és időt fordítani, az az alapos tisztítás utáni hidratálás, tonizálás és ha kell, akkor a megfelelő zsírozás.

Különösen jó hatással bírnak ilyenkor a magasabb hatóanyag tartalmú szérumok kombinálása hidratáló krémünkkel együtt használva. A megfelelő tisztaságú, bőrápoló olajokról nem is beszélve.

Sokkal nagyobb hatékonysággal képes felvenni a szükséges hatóanyagokat bőrünk, ha rendszeresen kiegészítjük bőrápolásunkat valamilyen kozmetikai gépi kezeléssel, mint például a Safe Lézer, a Rádiófrekvencia, Hideg- meleg vasalás, Ultrahang, Tű nélküli mezoteráia, és még sorolhatnám tovább.

Bőrünk belső hidratáltságát is alapos odafigyeléssel érhetjük csak el, melyet a megfelelő táplálkozással, folyadék bevitellel és mozgással tudunk biztosítani.

Legyen bőröd szép és ápolt télen is!

 
0 0 szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzés
Összes hozzászólás megtekintése
0
Szeretnénk hallani véleményed, kérjük kommentelj!x