Kollagén a bőr támogatására

Kollagén a bőr támogatására


Avagy hogyan tudjuk a bőr-, a haj-, és a köröm öregedési folyamatait lelassítani.

Bőrünk egyik nagyon fontos fő alkotóeleme a kollagén, amely felelős a bőr rugalmasságáért, strapa bírásáért. Bőrünk kb. 75%-a kollagénből áll, de teljes testünk fehérjéinek 30%-át is kollagén teszi ki. Körülbelül 20-as éveink elejéig gyönyörűen termelődik is ez a kincs, hisz nem is látunk ráncos babát vagy fiatalt. Ez a folyamat ez után lelassul, 30-40 évesen lecsökken, 50-60 évesen pedig a termelődése teljesen leáll. Látványra megereszkedik a bőr, egyre petyhüttebb, lazább lesz. Megjelennek a felszíni ráncok, majd ezek egyre inkább elmélyülnek.
Az idő előtti ráncosodást viszont nem kell elfogadnunk. Támogathatjuk a bőrünket kívülről, belülről.Kozmetikai iparban számos lehetőség adódik arra, hogy ezen a problémán segítsünk.

Kiváló kollagén tartalmú hidratáló krémek, szérumok állnak rendelkezésünkre, amiket nem csak professzionális kezelésben, de az otthonápolásban is jól használhatóak. Kozmetikai kezelés során ilyenkor javasolni szoktam esetleg gépi kezelést is. Ezek közül a Safe Lézeres eljárás vagy a Rádiófrekvenciás kezelés is kifejezetten ilyen problémákra is használhatóak.

A szervezet belső támogatását viszont elengedhetetlennek tartom. És viszonylag könnyen be is lehet vinni a szervezetünkbe, táplálkozásba beiktatva. Készítmények ezreit lehet találni a boltok, patikák polcain. De itt mindenképpen figyelmesnek kell lenni. A fehérjékből a peptid formájú kollagént érdemes használni, melyet sertés vagy marha kivonatokból állítanak elő. Ezek teljes mértékben tudnak hasznosulni. Ami fontos, hogy a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre minden nap gondosan érdemes odafigyelni. Ugyanis a kollagénnek nagyon magas a nedvességfelszívó képessége. Ez által tud megduzzadni és tőle a bőr szépen kisimulni.

0 0 szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzés
Összes hozzászólás megtekintése
0
Szeretnénk hallani véleményed, kérjük kommentelj!x