Sodium Lauryl Sulfate MIÉRT NE!

A Sodyum Lauryl Sulfate vagy más néven Natrium Lauryl Sulfate egy olyan vegyület, amelyről más sokszor sokféleképpen kiderült, milyen ártalmas az egészségre, még mindig használatos a tisztító-, és tisztálkodási szerekben! 

De nézzük, hogy milyen tulajdonságokkal is bír ez a bizonyos anyag, és hogy mik a veszélyei! 

Erősen habzó, igen mosó aktív, ezért is közkedvelt a sampon és tusfürdők összetevői között. Hiszen minél jobban habzik, annál inkább az érezzük, hogy tisztul a hajunk, a kezünk, a testünk.

Zsíroldó hatása az egyik legjobb. Bizonyítja ez azt, hogy eredetileg papírgyárak, gépgyárak, kohászati üzemek gépeinek tisztítására használták. Gondoljunk csak bele, hogy ezek alapján milyen hatékony valójában. Ha a gépzsírt gond nélkül lebontja, akkor mit tehet a bőrfelszíni emulzióval, ami a bőrünket védi meg a külső káros hatásoktól. Valamikor csak patikában lehetett hozzájutni, de kizárólag védőöltözetben lehetett érintkezni az anyaggal! (Ez már magában is igen elgondolkodtató információ)

Erősen irritálja a bőrt és a szemet. Használati útmutatója külön felhívja a figyelmet, hogy szembe kerülés esetén ki kell mosni a szemet. Bőrrel érintkezés után, alaposan lemosni vízzel. Illetve lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. 1997 óta mégis közkedvelt összetevője samponoknak, tusfürdőknek, fogkrémeknek. Hiszen nagyon jó tisztító hatással bír.

Mivel szárító hatású, ezért hosszú távú illetve nagy mennyiségű használata bőröregedést okoz!

Szájban a szájnyálkahártyát irritálhatja, valamint aftát okozhat.

Bár szakemberek azt állítják, hogy kis mennyiségben nem okozhat egésszégkárosodást, mégis mára már több tanulmány is az ellenkezőjét mutatja, hiszen a szervezetben felhalmozódik, és nem tud onnan kiürülni!

 Bizonyított, hogy cukorbetegséget, daganatot és Vakond-sindromát okoz!

 Tehát válasszunk természetes alapanyagú kozmetikumokat!

 

 

Forrás: Dr. Peresztegi Sándor SLS tanulmányok
              Antal Vali 

0 0 szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Beépített visszajelzés
Összes hozzászólás megtekintése
0
Szeretnénk hallani véleményed, kérjük kommentelj!x